Red velvet cake

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Red velvet cake

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 18 dkg liszt
  • 1/2 ek kakaó
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk vanília aroma
  • 1 db tojás
  • pár csepp piros ételfesték
  • csipet só

Krém hozzávalói

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 tk vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.

Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt is hozzákeverjük.

Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát és jól összekeverjük.
Három részre osztjuk és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:
A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliaaromával.

Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe kell tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.

Ezt is szeretjük