Red velvet cake
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Szuperfinom reggeli, amitől leapad a kiálló has: elhajtja a vizet, és gyorsítja az emésztést a zöld teás zabkása »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
Red velvet cake
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta hozzávalói
- 18 dkg liszt
- 1/2 ek kakaó
- 1 mk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 18 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 mk vanília aroma
- 1 db tojás
- pár csepp piros ételfesték
- csipet só
Krém hozzávalói
- 5 dkg margarin
- 10 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.
Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt is hozzákeverjük.
Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát és jól összekeverjük.
Három részre osztjuk és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliaaromával.
Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe kell tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.

Még több recept