Epres szívtorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barátnőmtől kaptam a receptet,amit a páromnak készítettem el, természetesen szív formában :)

Epres szívtorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 - 35 dkg babapiskóta
  • 1 db 7 tojásos piskóta tortalap

Töltelék

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál zselatin
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • fél lime leve

Díszítés

  • 1 csomag tortazselépor
  • pár szem eper
Recept idők

Elkészítés:

A tortalapot két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot. A tortalap széléből előzőleg levágunk egy kicsit körbe, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén. Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk narancslében, vagy narancslikőrben, vigyázva, hogy nehogy eláztassuk őket. Az eper felét átpasszírozzuk, és elkeverjük a cukorral kikevert krémsajttal (mascarponéval). Kevés vízben, lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, elkeverjük a fél lime levével, és beledolgozzuk a mascarponés masszába. A tejszín keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk krémbe, végül a maradék, kis darabokra vagdalt epret adjuk hozzá. A piskótalapot is meglocsolgatjuk egy kis narancslével (likőrrel), erre kerül az epres krém fele, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el. Amikor már megdermedt, (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.

Ezt is szeretjük