Mazsolás csirkeleves
Édesanyámtól tanultam, aki szintén az édesanyjától, szóval kb. 100 éves recept ez.
Anyukám díjat is nyert vele.
Karácsonykor, szentestén ez szokott lenni az ünnepi vacsora levese.
Mazsolás csirkeleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 20 dkg mazsola
- 1 db citrom
- 1 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- só
- cukor
Elkészítés:
A csirkeszárnyat megmosom, megtisztítom. 1,5 l vízben kevés sóval főzöm.
Amikor már félig megfőtt a hús, hozzáteszem a 20 dkg megmosott mazsolát, 2 citrom karikát, és puhára főzöm. A tejfölből 2 ek. liszttel habarást készítek, és a levest behabarom, jól összeforralom. Citromlével, sóval, cukorral ízesítem. Enyhén savanykás, picit édeskés, mint egy gyümölcsleves.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept