Pirított mandula

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy régi kedves ismerősöm készített ilyet, tőle kaptam pár éve az ihletet. Pusztán türelemre van hozzá szükség, az eredmény pedig mennyei! Igazi, finom, téli ropogtatnivaló!

Pirított mandula

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg pucolt, de hántolatlan mandula
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk fel annyi sós vizet forrni, amennyiben az 1 kg mandula kényelmesen elfér. Mikor a víz forrni kezd, tegyük bele az összes mandulát és forraljuk tovább még pár percig. Erre azért van szükség, hogy a mandulára száradt héj bepuhuljon és könnyen leváljon. A tűzről levéve várjuk meg, amíg kihűl egy kicsit vagy öntsük át hideg vízbe és kezdjük el a magokat kinyomkodni a héjukból. Érezni fogjuk, hogy a magok szépen elváltak a bundájukból, forognak benne, így könnyen kiszedhetőek. A kopasz mandulát kisebb adagonként tegyük egy lefedhető műanyag dobozba. Ha már összegyűlt a doboz negyedéig, akkor sózzuk meg alaposan, zárjuk rá a fedőt és jól rázzuk össze, hogy a só mindegyik magot érje. Ezután öntsük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. A pucolástól a sózásig addig ismételjük a folyamatot, amíg el nem fogy a mandulánk. Ezután tegyük 200 fokon előmelegített tepsibe és légkeverésen pirítsuk körülbelül 20-30 percig. Pirítás közben meg is kavarhatjuk, hogy egyenletesen piruljanak.

Ezt is szeretjük