4 könnyű főétel 400 kcal alatt

Ha szeretsz jókat enni, de vigyázol a vonalaidra, próbáld ki változatos ételeinket, melyekkel nem lesz kínszenvedés a fogyókúra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 1 Graham-zsömle
  • 1 tojás
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj

A pulykamellből vágj nagyobb szeleteket, klopfold ki, majd sózd be őket. A vízbe áztatott zsömlét nyomkodd ki, keverd el a tojással, a lereszelt sárga- és fehérrépával, a zöldborsóval, az apróra vágott petrezselyemmel és vöröshagymával, valamint a fűszerekkel. A tölteléket kend a hússzeletekre, hajtsd félbe, és tűzd meg hústűvel. Tedd kiolajozott tepsibe, és fólia alatt süsd pirosra.

Sajtos-gombás halszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tonhalfilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg margarin
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

A halat szeleteld fel, sózd és borsozd meg. Forgasd meg a szeleteket lisztben, és forró olajban süsd ki mindkét oldalukat. Vajjal megkent tepsibe helyezd egymás mellé a halszeleteket. A vöröshagymát és a gombát pirítsd meg olajon, add hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet. Oszlasd el a keveréket a halszeleteken, majd szórd meg őket reszelt sajttal. Forróra előmelegített sütőben süsd, míg a teteje színesedni nem kezd.

Rakott kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kelbimbó
  • 40 dkg sovány darált hús
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 3 dkg margarin
  • 5 dkg vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • szerecsendió
  • majoránna

A kelbimbót főzd meg sóval és köménnyel ízesített vízben. A vaj felén pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a darált húst, sóval, borssal, majoránnával ízesítsd, és párold meg. A maradék vajjal kenj meg egy tálat, és rakd bele a kelbimbó felét, rétegezd rá a darált húst, majd fedd be a többi kelbimbóval. A tetejét öntsd le szerecsendióval fűszerezett, sajtos tejföllel. Forróra előmelegített sütőben süsd rózsaszínre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirkemell kertészné módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6-8 csirkemell
  • 2 kávéskanál olaj
  • leveskocka
  • 4 kis karalábé
  • 2 sárgarépa
  • fél kg zöldborsó
  • 1 kis karfiol
  • bors
  • paprika
  • petrezselyemzöld

A csirkemelleket sóval, borssal, paprikával hintsd meg, és süsd ki mindkét oldalukat. Ha átsült, öntsd fel 3 dl leveskockából készült lével, és add hozzá a felaprított zöldségeket. Együtt párold, míg meg nem puhul minden, és a lé el nem fő. Tálaláskor hintsd meg petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük