3 ropogós, foszlós kifli receptje
Friss kiflire kenni a vajat és a lekvárt igazán csodálatos, hát még, ha magad gyúrtad és sütötted ropogósra a reggeli péksütit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem muszáj hajnalok hajnalán a pékségbe rohannod, hogy az étkezőasztalon friss pékáru legyen, mire a család felébred. Készítsd el magad a finom kifliket, és kend meg őket házi lekvárral vagy éppen valamilyen otthoni készítésű szendvicskrémmel.

Együtt reggelizni mindig különleges élmény, próbáld hát ki receptjeinket, és kezdjétek vidáman, jóllakottan a napot!

Házi kifli

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • fél csomag friss élesztő

Az élesztőt 1 dl cukros tejben futtasd fel. Keverd a liszthez, majd add hozzá a sót, és pici langyos vízzel gyúrd össze. Fedd le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 20 percig. Lisztezett deszkán gyúrd át újra a tésztát, formálj belőle cipót, és fedd le újra 10 percre. Ha megkelt a tészta, nyújtsd négyzet alakúra, és vágd négy egyenlő részre x alakban. A szélesebb végétől kezdve tekerd fel, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd bele a kifliket.

Fedd le újra 10 percre, közben gyújtsd be a sütőt. A kifliket a maradék tejjel kend meg, és ízlésed szerint köménymaggal vagy nagy sószemcsékkel szórd meg. Tedd sütőbe 15-20 percre, és, ha picit kihűlt, már fogyaszthatod is.

Vajas kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 kiskanál cukor
  • 1,5 kiskanál só
  • 1 tojássárgája

Az élesztőt a cukros tejben futtasd fel. Keverd a kétfajta liszthez, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal és a sóval gyúrd össze. Fedd le egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen keleszd a tésztát duplájára. Vedd ketté, és nyújtsd ki kör alakúra lisztezett deszkán, majd vágd cikkekre, és a szélesebbik felétől kezdve csavard fel. A tojássárgáját némi vízzel keverd össze, és a kifliket kend meg vele. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre.

Sajtos kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás

A tejbe öntsd bele az olajat, a cukrot és a sót, majd melegítsd fel. Add hozzá az élesztőt, és hagyd, hogy felfusson. A liszttel gyúrd össze, és nagyjából egy órán keresztül keleszd. Oszd háromfelé, nyújtsd ki lisztezett deszkán, és vágd cikkekre. Mindegyik közepébe tegyél egy kis darab vajat, és a szélesebbik végüktől kezdve tekerd fel őket. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, és helyezd rá a kifliket. A tojássárgájával kend meg a tetejüket, majd szórj rájuk reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre.

Leadképünk a csakapuffin.blogspot.com blogoldalról származik.

Ezt is szeretjük