1 tészta, 3 omlós, gyümölcsös pite

Mesés desszerteket készíthetsz a nyár gyümölcseiből. Próbáld hát ki remek pitetésztareceptünket, és töltsd meg változatos töltelékekkel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pitesütésre egyértelműen a nyár a legkedvezőbb hónap, hiszen, ha már találtál egy jó alapreceptet, olyan gyümölccsel töltheted meg, amilyet szeretsz.

Ehhez kínálunk most néhány segítséget - közöttük a legfinomabb pitetészta leírásával és három ízletes töltelékkel.

Amellett, hogy a sütemény gyorsan elkészül, a sok vitaminban gazdag gyümölcs miatt még egészséges is.

Pitetészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 tojás

A hozzávalókat gyúrd össze, ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órát a hűtőben, majd nyújtsd ki úgy fél centi vastagra, és helyezd tepsibe, lehetőleg kerek pite- vagy tortaformába, úgy, hogy 2-3 centis pereme is legyen.

Szedres pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeder
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 3 dl tej

Pitetésztával bélelj ki egy formát, és szórd bele a szedret. A cukrot a liszttel és a tejjel keverd össze, és öntsd a szederre. Előmelegített sütőbe tedd be a sütit, és süsd aranybarnára.

Körtés pite

Hozzávalók:

  • 70 dkg körte
  • 8 dl körtelé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag főzős, vaníliás pudingpor
  • fahéj

A körték közepét szedd ki, a húsukat darabold fel. A körtelevet a cukorral és a pudingporral főzd össze, ízlésed szerint szórj bele fahéjat. Ezután keverd hozzá óvatosan a gyümölcsöt. Mikor a töltelék kihűlt, egyenletesen oszlasd el a formába helyezett pitetésztában, majd előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.

Zabpelyhes-sárgabarackos töltelék

Hozzávalók:

  • 80 dkg sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojást a tejszínnel alaposan verd fel. A barackot hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A cukrot, a vaníliás cukrot, a barackot és a zabpelyhet keverd hozzá a tejszínes masszához. A tölteléket oszlasd el a pitetésztán, majd előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük