Tárkonyos csirkeraguleves

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy igazi kedvenc, ünnepre, alkalomra, tulajdonképpen bármikor elkészíthető. Saját ízlésünkre komponálva, a következő formában szoktam elkészíteni.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50-60 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé
  • kisebb darab zeller
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 3-4 darab burgonya
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • leveskocka (2-3 db)
  • tárkony (szárított vagy friss ízlés szerint)
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes fej hagymát apróra vágunk, kevés zsiradékon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az előre felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk, felengedjük vízzel, teszünk hozzá 2-3 tyúkhúsleves kockát, (lehet csirkehús alaplevet vagy maradék húslevest is használni) ezzel félpuhára főzzük, ezután hozzáadjuk az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és egy doboz kukorica konzervet. Felöntjük vízzel (kb. 2,5 liter), elkezdjük főzni, ha már félig megfőttek a zöldségek, adunk hozzá kockára vágott burgonyát, tovább főzzük, ízesítjük szárított (vagy friss) tárkonnyal. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha puhára főtt benne minden, tejszínnel összefőzzük a levest (mielőtt a forró leveshez öntenénk a tejszínt, hőkiegyenlítést végzünk, a hideg tejszínhez merünk a forró leveslevéből annyit, hogy felmelegedjen tőle a tejszín, ha ezt nem tesszük meg, összekaphatja a forró leves és kicsapódhat benne a tejszín, ami valljuk be nem lenne szép látvány...) Összeforraljuk a levest, ízesíthetjük citrommal, de tálalásnál is adhatunk citromot mellé, így mindenki ízlés szerint tesz bele magának. Kész...tálaljuk, és begyűjtjük a bókokat!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: Készíthetjük bármilyen húsból (vadból isteni!), tehetünk bele zöldborsót, gombát is.

Ezt is szeretjük