Finomfőzelék

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Finomfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldségmix (borsó, sárgarépa, karalábé)
  • 2 dl. tej
  • 1 dl. tejszín
  • 5-6 szál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 ek liszt
  • ételízesítő ízlés szerint
  • kevés cukor
  • 1 ek olaj
  • 1 húsleveskocka
Recept idők

Elkészítés:

Azért szeretem a fagyasztott zöldségmixet, mert nem kell külön-külön bajlódni a répával, a borsóval és a karalábéval.
Egy fazékban olajat forrósítok, majd beleteszem a zöldségeket és megdinsztelem. Felöntöm annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, sózom, beleteszem az ételízesítőt, és belemorzsolom a húsleveskockát. Ha már minden megpuhul, 2 ek. lisztet szórok a zöldségekre, majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a tejet és a tejszínt is. Utóbbitól finom krémes lesz a főzelék. Aki nem szereti a tejszínt, el is hagyhatja. Adok hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, és még így is keverem egy kicsit, hadd rottyanjon egyet.
A vegák a húsleveskockát kihagyhatják. Ha nem vagy vega, fasírttal, sült hússal isteni a vitaminokban gazdag főzelék.

Ezt is szeretjük