Roston csirkemell párolt káposztával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Roston csirkemell párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Párolt káposzta

  • Személyenként 10 deka szelt vöröskáposzta (szeletelve)
  • 1 nagyobb fej szeletelt vöröshagyma
  • cukor
  • bors
  • ecet
  • őrölt kömény
  • (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk.)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket - ha kell, kiklopfoljuk, majd besózzuk, beborsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Olívaolajon szép pirosra sütjük.

Párolt káposzta
Kevés cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a hagymát, de ne pirítsuk meg, csak futtassuk át, beleforgatjuk a káposztát. Megsózzuk, és a többi fűszert is hozzáadjuk, kevés vizet teszünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk. Időnként megkeverjük.
A hús mellé szépen rendezzük el a káposztát, és már tálalhatjuk is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük