Eszterházy torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

A piskótához

  • 200 g liszt
  • 10 tojás
  • 50 g darált dió
  • 160 g cukor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez

  • 2 cs (főzős) pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 100 g darált dió
  • 25 ml rumaroma
  • 200 g felvert tejszínhab
  • kb. 15 kanálnyi sárgabaracklekvár

Bevonáshoz

  • 100 g fehér csokoládé
  • 25 g étcsokoládé
  • _Díszítéshez_
  • 1 dl tejszínhab
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A torta lapjait elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Külön tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a darált diót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgás-cukros krémhez hozzákeverjük - csomómentesre - a lisztes egyveleget, majd a pár kanál habot is. Ezt összekeverjük. Ha kész, már csak óvatosan mehet bele a többi tojáshab, és ezután lassan keverjük.
Kisütjük a lapokat. Külön is lehet sütni, ebben az esetben 6 lapot kell készíteni. Hagyjuk kihűlni, addig összeállítjuk a krémet.
A pudingport 8 dl tejjel, 5 ek. cukorral elkészítjük. A végén belekeverjük a 100 g darált diót. A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot. Ha már kihűlt a krémünk, belekeverjük a felvert tejszínt.
Összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot lefektetjük, bekenjük kb. 3 ek. lekvárral. Erre kerül a krém, és így folytatjuk a rétegezést. Hagyjunk egy kis krémet kívülre is.
Kész a torta, most díszítsük fel. Ha kívülre nem jutott krém, akkor felvert tejszínhabbal tudjuk bevonni az egészet (kb. 1 dl elég). Darált dióval megszórjuk a külsejét.
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tortára csorgatjuk. Majd az étcsokoládéval is így járunk el, annyi különbséggel, hogy amikor elkészült, a tortára köröket rajzolunk. Kívülről befelé, illetve bentről kifelé, fogpiszkáló segítségével vonalakat húzunk. Ha maradt tejszínhab, akkor apró kis halmokat készíthetünk a tetejére.
Sütési hőfok: 180°C, sütési mód: alul-felül sütés, tepsi mérete: 22 cm

1
2
Ezt is szeretjük