Madártej torta
Madártej torta
Hozzávalók 6 személyre
Hozzávalók a tésztához
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek. liszt
- 8 ek. porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
Krémhez
- 8 tojássárgája
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 ek. liszt
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Díszítéshez
- 10 dkg fehér csoki
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a porcukorral, majd óvatosan hozzászitálom a sütőporral összekevert lisztet. Előmelegített sütőbe teszem, és megsütöm (tűpróba, kb. 25 perc kellett az én sütőmben). Ha a teteje elkezdene nagyon barnulni, sütőpapírral letakarom.
A tojások sárgáját a pudingporral, liszttel, és kb. 2 dl tejjel elkeverem. A többi tejet felteszem forralni, és mikor már jó forró, állandó keverés mellett hozzáadom a tojásos pudingot (gyorsan kell keverni, különben rántotta lesz belőle), és sűrűre főzöm. A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt krémhez keverem. Ezzel kenem meg a piskótát.
A tejszínt felteszem melegedni, és beletördelem a csokit. Mikor elolvadt benne, és kihűlt, hűtőben jól lehűtöm, majd habnak felverem. Ebből készültek a felhőcskék a torta tetejére, és ezzel vontam be a torta oldalát. Egy napig volt a hűtőben, leírni nem tudom ezeket az ízeket!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept