Sonkás-gombás penne
Sonkás-gombás penne
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag penne
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- 15 dkg gomba
- 15 dkg főtt sonka
- 2 dl paradicsommártás
- reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés:
Félórás recept
Először a tésztát tegyük oda főni. Közben készítsük el a szószt. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat is vékonyra elszeleteljük. Olajon ezt a 3 hozzávalót megpirítjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, hozzákeverjük a gombához, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről. Hőálló edénybe tesszük a pennét, majd a gombás-sonkás masszát, leöntjük paradicsommal, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk. Sütőben kb. 10 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept