Napraforgókrémes-tojásos töltött paradicsom

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Napraforgókrémes-tojásos töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 4-5 db paradicsom
- 3-4 ek napraforgókrém
- 15 dkg mascarpone
- snidling (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Félórás recept
A paradicsomok kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Ezután a kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belelő.
A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízbe hűtsük ki. Ezután pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra.
A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, az apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával, és a citromlével. (közben többször kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük, ha még szükséges)
Ezután a simára kevert, és ízlés szerint fűszerezett krémhez, keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét.
Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, majd tálalásig helyezzük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.



Még több recept