Túrós-ringlós pitetorta
Maradék túró mentőakcióhoz kerestem receptet és Citromhab blogján találtam meg ezt a szuperfinom túrótortát, ami bármilyen idény gyümölccsel működik. :)
Túrós-ringlós pitetorta
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 1 tojás
- 1/2 kk sütőpor
- 6 dkg cukor
- csipet só
- 50 dkg túró
- 5 dl tejföl
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 8 dkg étkezési keményítő (nálam vaníliás pudingpor)
- 8-10 szem ringlószilva
- 1 ek cukor
- 1/2 kk fahéj
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
Az első hat hozzávalóból linzertésztát készítünk; ehhez elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és lefóliázva, egy órát hűtőben pihentetjük.
Közben a ringlókat negyedeljük, kimagozzuk és összeforgatjuk az 1 ek. cukor és fahéj keverékével, majd félretesszük.
A túrókrémhez, egy botmixer segítségével lágy krémmé dolgozzuk a maradék hozzávalókat.
A pihentetett tésztából körlapot nyújtunk és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát, úgy hogy széle is legyen. A szilvák felével kirakjuk a forma alját, majd rákanalazzuk a túrókrémet, aminek a tetejére mehet a maradék szilva.
170°-ra előmelegített sütőben, 70-80 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Teljesen kihűtve szeletelhető szépen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept