Túrós-ringlós pitetorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Maradék túró mentőakcióhoz kerestem receptet és Citromhab blogján találtam meg ezt a szuperfinom túrótortát, ami bármilyen idény gyümölccsel működik. :)

Túrós-ringlós pitetorta

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 kk sütőpor
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 8 dkg étkezési keményítő (nálam vaníliás pudingpor)
  • 8-10 szem ringlószilva
  • 1 ek cukor
  • 1/2 kk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPTEK
Az első hat hozzávalóból linzertésztát készítünk; ehhez elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és lefóliázva, egy órát hűtőben pihentetjük.
Közben a ringlókat negyedeljük, kimagozzuk és összeforgatjuk az 1 ek. cukor és fahéj keverékével, majd félretesszük.
A túrókrémhez, egy botmixer segítségével lágy krémmé dolgozzuk a maradék hozzávalókat.
A pihentetett tésztából körlapot nyújtunk és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát, úgy hogy széle is legyen. A szilvák felével kirakjuk a forma alját, majd rákanalazzuk a túrókrémet, aminek a tetejére mehet a maradék szilva.
170°-ra előmelegített sütőben, 70-80 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Teljesen kihűtve szeletelhető szépen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük