Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók 6 személyre
- 2-3 marék medvehagyma
- 250 ml főzőtejszín
- só
- bors
- fokhagyma
- vöröshagyma
- húsleveslé (vagy víz)
- 6-8 közepes burgonya
Elkészítés:
A vöröshagymát kis olajon megpirítjuk, majd felöntjük 1-2 l vízzel vagy húsleveslével. Sóval, borssal ízesítjük, valamint belenyomunk 3 gerezd fokhagymát. A krumplit feldaraboljuk és hozzátesszük. A medvehagymát megmossuk, kicsit felvagdossuk, majd belerakjuk az alaplébe. Ha a víz nem lepi el, még felöntjük. 15 percig főzzük, majd turmixoljuk. Ezek után hozzáöntjük a főzőtejszínt (ki mennyit igényel). Miután felforrt, lekapcsoljuk. Végül levesgyönggyel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept