Medvehagyma krémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2-3 marék medvehagyma
  • 250 ml főzőtejszín
  • bors
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • húsleveslé (vagy víz)
  • 6-8 közepes burgonya
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát kis olajon megpirítjuk, majd felöntjük 1-2 l vízzel vagy húsleveslével. Sóval, borssal ízesítjük, valamint belenyomunk 3 gerezd fokhagymát. A krumplit feldaraboljuk és hozzátesszük. A medvehagymát megmossuk, kicsit felvagdossuk, majd belerakjuk az alaplébe. Ha a víz nem lepi el, még felöntjük. 15 percig főzzük, majd turmixoljuk. Ezek után hozzáöntjük a főzőtejszínt (ki mennyit igényel). Miután felforrt, lekapcsoljuk. Végül levesgyönggyel tálaljuk.

Ezt is szeretjük