Csevap
A gyerekek voltak Horvátországban, és onnan jött a recept.
Így van mihez hasonlítani, párszor már megcsináltam a családnak.
Csevap
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg marhahús
- 0,25 kg sertéshús
- 0,25 kg birkahús
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl szódavíz
Elkészítés:
Gourmet recept
A húsokat lehártyázzuk és kétszer átdaráljuk. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, ezután lefedve, 24 órára hűtőbe tesszük.
Vizes kézzel ujjnyi rudacskákat formálunk belőle.
Faszénparázs felett, grillrácson szép lassan megsütjük, időnként forgatva.
Hagyományosan sózott, édes hagymát és ajvárt kínálunk hozzá.
Jól csúszik utána a kadarka.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept