Kolbászos krumplileves tárkonnyal
Ezt a levest nem rántva készítettem, csak színt adtam neki.
Kolbászos krumplileves tárkonnyal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 szál parasztkolbász
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 3 ek olaj
- pirospaprika
- 2 cikk fokhagyma
- ételízesítő
- 1 kk tárkony
Elkészítés:
A forró olajon megdinsztelem a hagymát, a tűzről levéve szórok rá pirospaprikát, felengedem vízzel. Amíg felforr, megtisztítom a zöldségeket. Karikára, illetve kockára aprítom, és mehet is a levesbe. Félpuhára főzöm a krumplit, akkor jöhet bele a kolbász kis darabokra vágva. Hozzáadom a tárkonyt. Még 15 percig főzöm, akkor megkóstolom, milyen ízt adott, és alakítom.


