Medvehagymás krumplisaláta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szívesen eszünk salátákat nemcsak körítésként, hanem önálló fogásként tálalva is. A húsvéti sonka, töltött és sült húsok pedig szerintem kifejezetten megkívánják, hogy legyen valami hasonló fogás az asztalon. Csak ajánlani tudom mindenkinek a saját kútfőből készült finomságot.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg apróbb szemű krumpli (legjobb a saláta burgonya)
  • 2 dl majonéz
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1/2 szelet zeller (tenyérnyi)
  • csipet cukor
  • 3-4 levél medvehagyma összevagdalva
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A krumplit jól megmosom, héjában megfőzöm. A megmosott és jól lecsepegtetett medvehagymát felvagdalom, a zellert sós vízben megpárolom, majd ha kihűlt, gyufaszálnyi csíkokra vágom.
Míg fő a krumpli, kikavarom a mártást. A majonézt eldolgozom a tejföllel, sóval, pici cukorral és őrölt borssal, majd jöhet bele a medvehagyma is. A kihűlt krumplit megtisztítom és karikákra vágom. Egy nagy tálba teszem a zellerrel együtt, és óvatosan beleforgatom a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Ezt is szeretjük