Medvehagymás krumplisaláta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szívesen eszünk salátákat nemcsak körítésként, hanem önálló fogásként tálalva is. A húsvéti sonka, töltött és sült húsok pedig szerintem kifejezetten megkívánják, hogy legyen valami hasonló fogás az asztalon. Csak ajánlani tudom mindenkinek a saját kútfőből készült finomságot.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg apróbb szemű krumpli (legjobb a saláta burgonya)
  • 2 dl majonéz
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1/2 szelet zeller (tenyérnyi)
  • csipet cukor
  • 3-4 levél medvehagyma összevagdalva
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A krumplit jól megmosom, héjában megfőzöm. A megmosott és jól lecsepegtetett medvehagymát felvagdalom, a zellert sós vízben megpárolom, majd ha kihűlt, gyufaszálnyi csíkokra vágom.
Míg fő a krumpli, kikavarom a mártást. A majonézt eldolgozom a tejföllel, sóval, pici cukorral és őrölt borssal, majd jöhet bele a medvehagyma is. A kihűlt krumplit megtisztítom és karikákra vágom. Egy nagy tálba teszem a zellerrel együtt, és óvatosan beleforgatom a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Blog.hu ajánló