Hópehelytorta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon szerettem volna havas karácsonyt, sajnos elmaradt, de legalább a cukormasszából formázott hópelyhekkel és a hófehér tejfölös krémmel sikerült egy kis fehér karácsonyt varázsolni az asztalra.
Ez a tejfölös krém egyik nagy kedvencünk, könnyed, ízben nagyon jól variálható.
Bár a két napi tejföl csepegtetés miatt nem a leggyorsabb torta, szívesen készítem évről évre, mert különleges, nagyon finom, nem utolsó sorban látványos.

Hozzávalók 8 személyre:

  • A tortalaphoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 17,5 dkg átszitált liszt
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 0,5 cs sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 x 80 dkg tejföl
  • 4 púpozott ek porcukor
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 cs zselatinlap (6 lap)
  • 1 narancs leve
  • 2 dl habtejszín + 1 ek porcukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • marcipán
  • kék ételfesték
  • tragant massza (30 ml meleg víz + 5 gr étkezési zselatin + 30 dkg porcukor összegyúrva)
Recept idők

Elkészítés:

Tradicionális téli fogások

A tejfölöket szűrőbe borítom, hűtőben 2 napig csepegtetem.
A tortalaphoz egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kikenem kevés vajjal, megszórom liszttel.
2 tojásfehérjéből 40 g porcukorral kemény habot verek. A tojássárgákhoz keverem az olajat, tejet, vaníliakivonatot. A lisztet, sütőport kanalanként a tojássárgás elegyhez adom, végül magas fokozaton 2-3 percig keverem. 3-4 részben hozzákeverem a tojásfehérjehabot. A tésztát a kikent aljú tortaformába kanalazom, 170 fokon 25-28 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány percig a formában pihentetem, majd kivéve rácsra téve hűtöm.
A díszekhez összegyúrom a tragant masszát, szilikonlapon 1-2 mm vastagra nyújtom, a kívánt formára kiszúrom.
6 lap zselatint egy narancs levében kis tűzön felolvasztok, hűlni félreteszem.
A tejfölhöz teszem a porcukrot, vaníliakivonatot, kézi mixerrel beledolgozom a narancsleves zselatint, hűtőbe teszem.
A hideg habtejszínből egy ek porcukorral kemény habot verek, 2-3 részben a hideg tejfölhöz keverem.
A tésztát 3-ba vágom. Tálcára teszek egy lapot, köré kapcsolom a formát. Rákenem a krém felét, második lap, maradék krém, beborítom a harmadik lappal. Az egészet 3-4 órára hűtőbe teszem.
A jól lehűlt tortáról lekapcsolom a forma oldalát, bevonom a vajból és porcukorból habosra kikevert vajkrémmel, fél órára ismét hűtőbe rakom.
Marcipánmasszát ételfestékkel összegyúrok, ételkeményítővel beszórt lapon kinyújtom, a tortára emelem, elsimítom, a felesleget körben levágom.
Vajkrémmel fogom a tortára hópelyheket és a masnit.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló