Pehelykönnyű túros pite

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, már akkor levett a lábamról, mert olyan finom volt, hogy nem bírtam abbahagyni a kóstolgatást. Már a sütés folyamán olyan illat lengte be a konyhát, hogy alig bírtuk mi, gyerekek kivárni, hogy elkészüljön. Többször is elkészítettem a családomnak és a vendégeknek is, és mindig nagyon nagy sikere volt.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 75 dkg túró
  • 1/2 kg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1/2 cs mazsola
  • pici só
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet csipet sóval és a két vaníliás cukorral ízesítjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vajjal és a cukor felével habosítjuk, és a liszthez keverjük, majd az előzőleg felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Összeállítjuk a tésztát, és addig gyúrjuk, amíg a vaj kicsapódik rajta, és a kezünkről is leválik a tészta maradéka. Letakarva 20 percig kelesztjük.
A túrót áttörjük, és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, a mazsolát is hozzákeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk és először csak az 1/4-ét adjuk hozzá, ezáltal kicsit lazább lesz a túró, majd a többi habot is óvatosan, körkörös mozdulatokkal belekeverjük.
A tésztát kétfelé osztjuk, és egy vajjal kikent tepsibe terítjük, majd rá a habos túrókrémet, végül a tészta másik felével beborítjuk. Egy tojássárgájával bekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel. Nagyon finom.

1
2
Ezt is szeretjük