Édesköményágyon sült csirkemell

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesanyámtól tanultam.

Édesköményágyon sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 közepes édeskömény
  • grill-fűszerkeverék
  • bors
  • 2 dl olaj
  • A burgonyapüréhez:
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg elősütött sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • grill-fűszerkeverék
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Megmossuk és vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet. Ízlelés szerint meghintjük a fűszerekkel. Kevés olajat öntünk rá, majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Addig megtisztítjuk a zöldségeket. Csíkokra vágjuk a hagymát és a sárgarépát. Megmossuk az édesköményt, eltávolítjuk róla a külső leveleket, levágjuk a külső gyökérvégződést, lehúzzuk a szálakat lentről felfelé és félbe vágjuk. Kimetsszük a torzsáját, majd vékony csíkokra szeleteljük. Serpenyőbe tesszük a felszeletelt zöldségeket - meghintjük sóval és borssal, rátesszük az áttört fokhagymát és pár perc alatt átpároljuk.
Hőálló tálba vagy tepsibe tesszük a zöldségeket. Rátesszük a csirkemellet és ráöntjük a korábban zúzott fokhagymával ízesített tejfölt.
Előmelegített sütőben 160 fokon 1,5-2 óra alatt fólia alatt megsütjük. A sütés végén levesszük a fóliát és készre pirítjuk.
A burgonyapüréhez megtisztítjuk a krumplit, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen hozzáadjuk a sütőtököt, a vajat és a fűszereket. Melegen tartjuk, majd az elkészült hús mellé tálaljuk.

Ezt is szeretjük