Tejszínes, zöldfűszeres, parmezános spagetti

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes, zöldfűszeres, parmezános spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka spagetti (leghosszabb)
  • 20 deka füstölt császárvég (apróra vágva)
  • 1-2 kanál étolaj
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4-5 evőkanálnyi apróra vágott, friss zöldfűszer-keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zöldpetrezselyem)
  • 600 gramm tejszín
  • 1 nagy maréknyi reszelt parmezánsajt (lehet valamivel több is)
  • kevés víz
  • bors
  • 5-6 szem közepes nagyságú kemény húsú paradicsom
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a tejszínes szószt készítem el. A füstölt császárvéget nagyon apróra vágom, és az étolajon kiolvasztom. Közben az újhagymát megtisztítom, vékony karikákra vágom. Hozzáadom a kiolvasztott császárvéghez az apróra vágott fokhagymával együtt, és tovább dinsztelem. Ezt nem kell nagyon sokat dinsztelni, pár perc elég. Ekkor felöntöm a tejszínnel és a tejszínes dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáadom az előzőkhöz. Most jön bele a zöldfűszer. Lassú tűzön, időnként kevergetve, háromnegyedére besűrítem. Ekkor adom hozzá a reszelt parmezánt, és még kb. 5-10 percig kavargatva tovább főzöm. Közben sóval, borssal ízesítem.
A tésztát kifőzöm. Az elkészült mártást vagy összekeverem a tésztával, vagy külön csészében adom a spagettihez.
Tálalásnál megszórom reszelt parmezánnal.

Ezt is szeretjük