Tejszínes, zöldfűszeres, parmezános spagetti

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka spagetti (leghosszabb)
  • 20 deka füstölt császárvég (apróra vágva)
  • 1-2 kanál étolaj
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4-5 evőkanálnyi apróra vágott, friss zöldfűszer-keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zöldpetrezselyem)
  • 600 gramm tejszín
  • 1 nagy maréknyi reszelt parmezánsajt (lehet valamivel több is)
  • kevés víz
  • bors
  • 5-6 szem közepes nagyságú kemény húsú paradicsom
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a tejszínes szószt készítem el. A füstölt császárvéget nagyon apróra vágom, és az étolajon kiolvasztom. Közben az újhagymát megtisztítom, vékony karikákra vágom. Hozzáadom a kiolvasztott császárvéghez az apróra vágott fokhagymával együtt, és tovább dinsztelem. Ezt nem kell nagyon sokat dinsztelni, pár perc elég. Ekkor felöntöm a tejszínnel és a tejszínes dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáadom az előzőkhöz. Most jön bele a zöldfűszer. Lassú tűzön, időnként kevergetve, háromnegyedére besűrítem. Ekkor adom hozzá a reszelt parmezánt, és még kb. 5-10 percig kavargatva tovább főzöm. Közben sóval, borssal ízesítem.
A tésztát kifőzöm. Az elkészült mártást vagy összekeverem a tésztával, vagy külön csészében adom a spagettihez.
Tálalásnál megszórom reszelt parmezánnal.

Ezt is szeretjük