Tejszínes, zöldfűszeres, parmezános spagetti

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 deka spagetti (leghosszabb)
  • 20 deka füstölt császárvég (apróra vágva)
  • 1-2 kanál étolaj
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 4-5 evőkanálnyi apróra vágott, friss zöldfűszer-keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zöldpetrezselyem)
  • 600 gramm tejszín
  • 1 nagy maréknyi reszelt parmezánsajt (lehet valamivel több is)
  • kevés víz
  • bors
  • 5-6 szem közepes nagyságú kemény húsú paradicsom
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a tejszínes szószt készítem el. A füstölt császárvéget nagyon apróra vágom, és az étolajon kiolvasztom. Közben az újhagymát megtisztítom, vékony karikákra vágom. Hozzáadom a kiolvasztott császárvéghez az apróra vágott fokhagymával együtt, és tovább dinsztelem. Ezt nem kell nagyon sokat dinsztelni, pár perc elég. Ekkor felöntöm a tejszínnel és a tejszínes dobozt kevés vízzel kiöblítem, hozzáadom az előzőkhöz. Most jön bele a zöldfűszer. Lassú tűzön, időnként kevergetve, háromnegyedére besűrítem. Ekkor adom hozzá a reszelt parmezánt, és még kb. 5-10 percig kavargatva tovább főzöm. Közben sóval, borssal ízesítem.
A tésztát kifőzöm. Az elkészült mártást vagy összekeverem a tésztával, vagy külön csészében adom a spagettihez.
Tálalásnál megszórom reszelt parmezánnal.

Ezt is szeretjük