Almás-habos krémes
Almás-habos krémes
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek napraforgóolaj
- A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 3 ek cukor
- A krémhez:
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- tejszínhab
Elkészítés:
A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a cukorral.
Elkészítjük a pudingot, 3 púpozott evőkanálnyit hozzáadunk a dinsztelt almához, kihűtjük, és a maradék pudingot is.
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsiben megsütjük.
Felverjük a tejszínhabot, ebből 3 evőkanálnyit a kihűlt pudinghoz kavarunk.
A tésztára rákenjük az almakrémet, erre kenjük a tejszínhabos pudingot, a tetejére a tejszínhabot. Egy kis időre hűtőbe tesszük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept