Vörösboros kappan
Vörösboros kappan
Hozzávalók 4 személyre
- 3 kg kakas
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek mustár
- 2 ek zöld bors
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dl vörösbor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Szüret a konyhában
Sütés előtti napon kívül-belül bedörzsöljük a kakast sóval, borssal. A mellét, a combját hegyes késsel megszurkáljuk, majd megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonna felével, és a fokhagymával. A mustárt, a durvára tört zöld borsot összekeverjük, és ezzel is bekenjük kívül-belül.
A sütés napján a petrezselymet a hasüregébe rakjuk. A visszamaradt szalonnaszeleteket a tepsi aljára tesszük, ráfektetjük a kakast, és aláöntjük a bort, a vizet. Letakarjuk, pároljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept