Vörösboros kappan
Vörösboros kappan
Hozzávalók 4 személyre
- 3 kg kakas
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek mustár
- 2 ek zöld bors
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dl vörösbor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Szüret a konyhában
Sütés előtti napon kívül-belül bedörzsöljük a kakast sóval, borssal. A mellét, a combját hegyes késsel megszurkáljuk, majd megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonna felével, és a fokhagymával. A mustárt, a durvára tört zöld borsot összekeverjük, és ezzel is bekenjük kívül-belül.
A sütés napján a petrezselymet a hasüregébe rakjuk. A visszamaradt szalonnaszeleteket a tepsi aljára tesszük, ráfektetjük a kakast, és aláöntjük a bort, a vizet. Letakarjuk, pároljuk. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük.