Meggyes pite
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Meggyes pite
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6 db tojás
- reszelt citromhéj
- 15 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 70 dkg meggy
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
Egy 24x36 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát, szórjuk meg a meggy felével, és öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét simítsuk el, szórjuk meg a maradék meggyel.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.


Még több recept