Töltött fogas (csuka)

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,5 kg-os (vagy nagyobb) fogas (csuka)
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 30 dkg csirke- vagy kacsamáj
  • 25 dkg gomba (legjobb a szegfűgomba)
  • Só, paprika, bors - ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db tojás
  • 15 dkg bacon szalonna vagy házi füstölt szalonna
  • 4 db alma
Recept idők

Elkészítés:

A konyhakészre tisztított halat 2 cm-ként beirdalom, besózom és félreteszem. Az előzőleg beáztatott zsemléből, májból, tojásból és a fűszerekből tölteléket gyúrok. Közben egy kis zsíron megdinsztelem a gombát és azt is a töltelékhez keverem. Ha nagyon lágy lenne a töltelek, lehet hozzákeverni egy kis zsemlemorzsát is. A halat előveszem, a tölteléket a belsejébe töltöm, és hústűvel vagy fogpiszkálóval a hasa alját összetűzöm. Az irdalásokba hajszálvékony fokhagymaszeletet teszek. Enyhén kikent tepsibe helyezem a hasával lefelé, és betakargatom a bacon szalonnával. A tepsibe rakom még a maradék tölteléket és a 4 db almát. Előzőleg az almák száránál egy kis mélyedést vágok, és abba körömnyi vajat rakok. Az alma a hal megtámasztására is jó. Az egészet letakarom alufóliával, és kb. 40 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát. Ha kell, kissé meglocsolgatom az összegyűlt lével és visszateszem 10-15 percre, hogy piruljon. A töltelék isteni, a hal sem szárad ki a szalonnától. (Minden karácsonykor ez a család főmenüje. Ja, és 21 éve horgászom a Balatonon.)

Ezt is szeretjük