Töltött fogas (csuka)

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött fogas (csuka)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,5 kg-os (vagy nagyobb) fogas (csuka)
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 30 dkg csirke- vagy kacsamáj
  • 25 dkg gomba (legjobb a szegfűgomba)
  • Só, paprika, bors - ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db tojás
  • 15 dkg bacon szalonna vagy házi füstölt szalonna
  • 4 db alma
Recept idők

Elkészítés:

A konyhakészre tisztított halat 2 cm-ként beirdalom, besózom és félreteszem. Az előzőleg beáztatott zsemléből, májból, tojásból és a fűszerekből tölteléket gyúrok. Közben egy kis zsíron megdinsztelem a gombát és azt is a töltelékhez keverem. Ha nagyon lágy lenne a töltelek, lehet hozzákeverni egy kis zsemlemorzsát is. A halat előveszem, a tölteléket a belsejébe töltöm, és hústűvel vagy fogpiszkálóval a hasa alját összetűzöm. Az irdalásokba hajszálvékony fokhagymaszeletet teszek. Enyhén kikent tepsibe helyezem a hasával lefelé, és betakargatom a bacon szalonnával. A tepsibe rakom még a maradék tölteléket és a 4 db almát. Előzőleg az almák száránál egy kis mélyedést vágok, és abba körömnyi vajat rakok. Az alma a hal megtámasztására is jó. Az egészet letakarom alufóliával, és kb. 40 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát. Ha kell, kissé meglocsolgatom az összegyűlt lével és visszateszem 10-15 percre, hogy piruljon. A töltelék isteni, a hal sem szárad ki a szalonnától. (Minden karácsonykor ez a család főmenüje. Ja, és 21 éve horgászom a Balatonon.)

Ezt is szeretjük