Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 kg liszt
  • 0.5 csomag élesztő
  • 2 kisebb darab főtt krumpli
  • 1 csapott ek só
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • kb 2-2,5 dl langyos víz - lisztfüggő
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a többi hozzávalóval a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól kidagasztjuk. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajos kézzel kb. ökölnyi darabokat szaggatunk, és kb. tányérnagyságúra kihúzzuk a tésztát. Bő forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Ízlés szerinti feltétekkel fogyasztjuk.

15847183 decd2b155356a0440d37ab8a49c3773e wm
15847191 a6b7c5a706971d879149cff1428511ac wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük