Burgonyás lángos
Burgonyás lángos
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg liszt
- 0.5 csomag élesztő
- 2 kisebb darab főtt krumpli
- 1 csapott ek só
- 1 tk kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 ek tejföl
- kb 2-2,5 dl langyos víz - lisztfüggő
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük.
Hagyjuk kihűlni, majd a többi hozzávalóval a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól kidagasztjuk. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajos kézzel kb. ökölnyi darabokat szaggatunk, és kb. tányérnagyságúra kihúzzuk a tésztát. Bő forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Ízlés szerinti feltétekkel fogyasztjuk.

