Cukkinis lepény
Cukkinis lepény
Hozzávalók 2 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 1 zsenge cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg mascarpone
- 10 dkg ricotta
- 1 db tojás
- 5 dkg sajt
- 2-3 szelet sonka
- paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk apróra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát és pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.
A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.
Az előnyújtott, fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Ezután tekerjük ki a papírból, vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az egész tésztát. Így szép magasra feljön majd sütéskor.
A cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot is.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól távolabb a lepényeket, és forró sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept