Gesztenyés kiflicskék
Gesztenyés kiflicskék
Hozzávalók 6 személyre
- 60 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 1.5 dl tej
- 1 púpozott evőkanál cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 50 dkg gesztenyemassza
- rum aroma
- pici tej
Elkészítés:
A lisztet a vajjal meg a zsírral elmorzsoljuk, majd a langyos tejben cukorral fölfuttatott élesztőt hozzáadjuk.
A tojásokkal, csipetnyi sóval tésztává gyúrjuk.
Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
Az egész tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 8x8 centis négyzetekre vágjuk.
A közepükre gesztenye tölteléket halmozunk, egyenként felhengereljük, majd kifli formájúra hajtjuk.
A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tojássárgájával megkenjük, és hideg helyen -legjobb hűtőszekrényben 40-50 percet pihentetjük.
Utána a tojásfehérjével megkenjük, és langyos helyen 30 percet pihentetjük.
Tulajdonképpen ekkor kezd kelni, amitől a tésztája kicsit megreped, így lesz márványos.
Előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lánggal (190 °C) a kifliket kb. 20 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept