Aranygaluska borsodóval

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aranygaluska borsodóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl fehér bor ( itt Tokaji aszú)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben 1 ek liszttel megfuttatjuk.
A tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a sót, és a maradék tejet.
A lisztet a tojásos masszával, a citrom reszelt héjával és a megfuttatott élesztővel összegyúrjuk, majd alaposan kidagasztjuk.
Hozzáadjuk a megolvasztott vajat és és ezzel még tovább dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kisméretű szaggatóval kis galuskákat fél korongokat
szúrunk ki.
Minden egyes darabot olvasztott vajba mártunk, és kikent tepsibe egymás mellé lerakjuk.
Meghintjük cukros dióval, majd a rétegzést megismételjük.
A tésztát még meleg helyen fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten
megsütjük. A galuskát borsodóval tálaljuk.

A borsodó elkészítéséhez a tojásokat a porcukorral és a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és hozzáöntjük a bort, és lassú tűzön állandó keverés mellet felfőzzük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük