Cseresznyés galette mascarponés-diós krémmel

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznyés galette mascarponés-diós krémmel

Hozzávalók 2 személyre:

3-4 db hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek víz
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék

  • 2-3 marék dió
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg barna cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • fahéj
  • cseresznye
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletesszük kanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen.(Először csak 1 ek. tejföl kerüljön bele, mert a liszt minőségétől függően, lehet ennyi is elég.)
Végül folpack fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe kell tenni legalább 60 percre, pihentetni a tésztát.
Közben el lehet készíteni a tölteléket.
Először a dió pörkölésével kell kezdeni.
Egy tepsibe beletesszük a diót, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 5-6 percig pirítjuk. (Akkor jó, ha már szép színt kapott a dió, de figyelni kell nehogy megégjen!!!!!)
A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd ledaráljuk.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a ledarált-pörkölt diót is.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtjuk.(Én sütőpapírra tettem rá, és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta.)
A kinyújtott tésztából, 3-4 kör alakot kell kivágni.(Én egy fedőt tettem rá és azt vágtam körbe, nagyságától függően, 3-4 kör lesz belőle.)
Mindegyik kör közepére rákanalazzuk a mascarponés-diós krémet, majd elsimítjuk úgy, hogy maradjon a szélétől kb. 2 cm-es üres tésztacsík.
Ezután megpakoljuk a krém tetejét magozott cseresznyével, majd megszórjuk egy kevés barna cukorral és őrölt fahéjjal.
Végül az üresen maradt tésztarészt szépen felhajtogatjuk a töltelékre.
Az egész tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztát, és megszórjuk apróra összedarabolt dióval.(Ezt a diót nem kell előtte megpörkölni, mert különben sütés közben megég!!!!)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a megtöltött tésztát. (Én a kinyújtott, körbevágott tésztát egyesével helyeztem rá a tepsire, és ott töltöttem meg, így könnyebb volt vele bánni.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.

Ezt is szeretjük