Ribizlitorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családi recept.

Ribizlitorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin

Krémhez

  • 1 vaníliás puding
  • fél l tej
  • 3 ek cukor

Tetejére

  • 25 dkg ribizli
  • zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból a szokásos módon készítsünk piskótát! Nagy kerek, gyümölcstortaformában süssük meg. Borítsuk deszkára, majd hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a pudingot. Tegyük fel főni a tejet. Fél decit vegyünk ki belőle, amiben jól elkeverjük (csomómentesre) a pudingport. Adjuk hozzá a cukrot, majd az elkevert port. Főzzük együtt rövid ideig, és hagyjuk kicsit hűlni. Majd ráöntjük a pudingot piskóta tetejére. Utána kirakjuk a torta tetejét ribizlivel, végül mehet rá a zselatin a tasakon található utasítások szerint. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Ezt is szeretjük