no

Halászlé

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régen családi okok miatt nem fogyasztottuk ezt a fenséges ételt. Amikor azonban ráéreztem az ízére, erősen körbejártam a szakirodalmat e téren.
Így született ez a recept, amit kb. 20 éve mindenki megelégedésére főzünk.

Halászlé

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 db.2,5 kg-s egész ponyt
  • harcsafej
  • 2 szép keszeg
  • 2 doboz sűrítmény
  • 1 doboz halászlékocka (4 db)
  • 3 nagy fej hagyma
  • só - bors
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 10 dkg pirospaprika
  • 2 csöves erős paprika
  • 3 szem paradicsom
  • 2 szép paprika
  • 3 l víz
  • 1 üveg száraz vörösbor

Elkészítés:

A pontyot megpucoljuk, én a bőrt is lenyúzom. Felszeleteljük. A halszeleteket picit besózzuk és mehetnek a hűtőbe. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, 1/2 rész pirospaprikával, hagymával (kockázva)
fakanálnyi zsírral, szóval szinte mindennel, felteszem főzni.
Szó szerint szét kell főzni, kb. 2 óra alatt. Minél többféle hal fő, bele annál finomabb. Ha ez megvan, kipasszírozzuk a sűrűjét. Ezután tesszük bele a kockákat, a sűrítményt és 2 dl bort. A lét ismét felforraljuk. Forrás közben beletesszük az ikrát, tejet, és a halszeleteket.
Kb. 5 percig főzzük és kész !!!! Levesszük a tűzről és tálalunk.
Ez tuti! Jó étvágyat !

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük