Halászlé

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régen családi okok miatt nem fogyasztottuk ezt a fenséges ételt. Amikor azonban ráéreztem az ízére, erősen körbejártam a szakirodalmat e téren.
Így született ez a recept, amit kb. 20 éve mindenki megelégedésére főzünk.

Halászlé

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db.2,5 kg-s egész ponyt
  • harcsafej
  • 2 szép keszeg
  • 2 doboz sűrítmény
  • 1 doboz halászlékocka (4 db)
  • 3 nagy fej hagyma
  • só - bors
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 10 dkg pirospaprika
  • 2 csöves erős paprika
  • 3 szem paradicsom
  • 2 szép paprika
  • 3 l víz
  • 1 üveg száraz vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A pontyot megpucoljuk, én a bőrt is lenyúzom. Felszeleteljük. A halszeleteket picit besózzuk és mehetnek a hűtőbe. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, 1/2 rész pirospaprikával, hagymával (kockázva)
fakanálnyi zsírral, szóval szinte mindennel, felteszem főzni.
Szó szerint szét kell főzni, kb. 2 óra alatt. Minél többféle hal fő, bele annál finomabb. Ha ez megvan, kipasszírozzuk a sűrűjét. Ezután tesszük bele a kockákat, a sűrítményt és 2 dl bort. A lét ismét felforraljuk. Forrás közben beletesszük az ikrát, tejet, és a halszeleteket.
Kb. 5 percig főzzük és kész !!!! Levesszük a tűzről és tálalunk.
Ez tuti! Jó étvágyat !

Ezt is szeretjük