Halászlé
Régen családi okok miatt nem fogyasztottuk ezt a fenséges ételt. Amikor azonban ráéreztem az ízére, erősen körbejártam a szakirodalmat e téren.
Így született ez a recept, amit kb. 20 éve mindenki megelégedésére főzünk.
Halászlé
Hozzávalók 6 személyre
- 1 db.2,5 kg-s egész ponyt
- harcsafej
- 2 szép keszeg
- 2 doboz sűrítmény
- 1 doboz halászlékocka (4 db)
- 3 nagy fej hagyma
- só - bors
- 1 fakanálnyi zsír
- 10 dkg pirospaprika
- 2 csöves erős paprika
- 3 szem paradicsom
- 2 szép paprika
- 3 l víz
- 1 üveg száraz vörösbor
Elkészítés:
A pontyot megpucoljuk, én a bőrt is lenyúzom. Felszeleteljük. A halszeleteket picit besózzuk és mehetnek a hűtőbe. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel, paradicsommal, paprikával, sóval, borssal, 1/2 rész pirospaprikával, hagymával (kockázva)
fakanálnyi zsírral, szóval szinte mindennel, felteszem főzni.
Szó szerint szét kell főzni, kb. 2 óra alatt. Minél többféle hal fő, bele annál finomabb. Ha ez megvan, kipasszírozzuk a sűrűjét. Ezután tesszük bele a kockákat, a sűrítményt és 2 dl bort. A lét ismét felforraljuk. Forrás közben beletesszük az ikrát, tejet, és a halszeleteket.
Kb. 5 percig főzzük és kész !!!! Levesszük a tűzről és tálalunk.
Ez tuti! Jó étvágyat !
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept