Rácsos-mézes meggyes

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedves ismerősöm vendégelt meg vele évekkel ezelőtt, egy fárasztó nap után. Több, mint 20 éve. Kézzel írta le nekem a receptet, ma is megvan. Sajnos ő már nincs közöttünk. Ez a recept őrzi emlékét. A recept már sok helyre eljutott a családban, sokszor készíti az unokahúgom.

Rácsos-mézes meggyes

Hozzávalók 8 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 db tojás + 1 sárgája
  • 2 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 10 dkg darabos dió
  • 0.5 üveg baracklekvár
  • 2 marék magozott meggy

Mázhoz

  • 12 dkg vaj
  • 1 ek kakaó
  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromnegyed részét kinyújtva nagy tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk magozott meggyel. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk és berácsozzuk. A rácsok közé darabos diót szórunk. Előmelegített 180 C°-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, csokimázat kenünk a tetejére.
A máz hozzávalóit jól elkeverve habverővel, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tésztára kenjük. Aki nem szereti túl csokisan, csak vékony sugárban csurgasson rá keveset.

15851719 873e6f2712ae9584271a8cb6b1c63a83 wm
Ezt is szeretjük