Rácsos-mézes meggyes

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedves ismerősöm vendégelt meg vele évekkel ezelőtt, egy fárasztó nap után. Több, mint 20 éve. Kézzel írta le nekem a receptet, ma is megvan. Sajnos ő már nincs közöttünk. Ez a recept őrzi emlékét. A recept már sok helyre eljutott a családban, sokszor készíti az unokahúgom.

Rácsos-mézes meggyes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 db tojás + 1 sárgája
  • 2 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 10 dkg darabos dió
  • fél üveg baracklekvár
  • 2 marék magozott meggy

Mázhoz

  • 12 dkg vaj
  • 1 ek kakaó
  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromnegyed részét kinyújtva nagy tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk magozott meggyel. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk és berácsozzuk. A rácsok közé darabos diót szórunk. Előmelegített 180 C°-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, csokimázat kenünk a tetejére.
A máz hozzávalóit jól elkeverve habverővel, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tésztára kenjük. Aki nem szereti túl csokisan, csak vékony sugárban csurgasson rá keveset.

Ezt is szeretjük