Pupusas
Pupusas
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 dl olaj
- 0.5 dl víz
Töltelék
- 12 dkg sonka vagy párizsi reszelve
- 3 evőkanál tejföl 20 %-os
- vöröshagyma reszelve
- 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, majd bele a sütőport, sót, az olajat és a vizet. Jól összekeverjük és összegyúrjuk. Nekem picivel több olajat kellett tennem bele.
6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk és kinyújtjuk kicsit. Közepére teszünk a töltelékből, a tészta széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, batyuvá formáljuk majd lelapítjuk. Forró serpenyőben (teflonos, nem kell alá olaj, mert a tészta olajos) kb. 3-3 percig sütjük az oldalait.
