Diós torta
1 napig törtem kb. 2 zsák diót, másnap ledaráltam az egészet, aztán gondoltam most már sütök is belőle valamit. Gondoltam, ha a lisztet lehet kakaóporral is pótolni, akkor dióval is.
A krémet pedig egy mákos krém alapján dióval készítettem el.
Diós torta
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 3 ek. liszt
- 4-5 ek. darált dió
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliacukor
- 4-5 ek. cukor
- 15 dkg margarin
- 30 dkg darált dió
- 1-2 dl tej
- rumaroma
- 4-5 ek. porcukor
Elkészítés:
A 6 tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem, a tojások sárgáját pedig a vaníliacukorral és 4-5 ek. cukorral habosra keverem. A tojássárgájához keverem a 4-5 ek. diót és a lisztet, a sütőport és beleforgatom a felvert fehérjét. Mint egy piskótát. Tortaformába öntöm és megsütőm. Míg sül a piskóta, elkészítem a krémet. A vajat a porcukorral összekeverem. A tejet összemelegítem a 30 dkg dióval. A kihűlt diós krémet összekeverem a margarinnal és rumaromával ízesítem.
A piskótát 2-3 részre vágom és minden lapot megkenek baracklekvárral. Majd rákenem a krémet. Hűtőbe rakom pár órára, majd a külsejét bekenem vékonyan lekvárral és megszóróm darált dióval. Ízlés szerint díszíthető és édesíthető.
