Diós torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

1 napig törtem kb. 2 zsák diót, másnap ledaráltam az egészet, aztán gondoltam most már sütök is belőle valamit. Gondoltam, ha a lisztet lehet kakaóporral is pótolni, akkor dióval is.
A krémet pedig egy mákos krém alapján dióval készítettem el.

Diós torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 4-5 ek. darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 4-5 ek. cukor
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg darált dió
  • 1-2 dl tej
  • rumaroma
  • 4-5 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem, a tojások sárgáját pedig a vaníliacukorral és 4-5 ek. cukorral habosra keverem. A tojássárgájához keverem a 4-5 ek. diót és a lisztet, a sütőport és beleforgatom a felvert fehérjét. Mint egy piskótát. Tortaformába öntöm és megsütőm. Míg sül a piskóta, elkészítem a krémet. A vajat a porcukorral összekeverem. A tejet összemelegítem a 30 dkg dióval. A kihűlt diós krémet összekeverem a margarinnal és rumaromával ízesítem.
A piskótát 2-3 részre vágom és minden lapot megkenek baracklekvárral. Majd rákenem a krémet. Hűtőbe rakom pár órára, majd a külsejét bekenem vékonyan lekvárral és megszóróm darált dióval. Ízlés szerint díszíthető és édesíthető.

Ezt is szeretjük