Mentás barackkrémleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mentás barackkrémleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg őszibarack
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10-15 levél menta
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 200 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk, és a magról levágjuk a húsát, majd felöntjük vízzel, annyira hogy épp ellepje, és feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a mentát, a fahéjat, a cukrot (a mennyiség attól függ, hogy a barack mennyire édes) és a vaníliát. Kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Botmixerrel összeturmixoljuk a barackokat, a mentát és hozzáöntjük a tejszínt, összekeverjük. Ízlés szerint még tehetünk bele cukrot, esetleg mézet. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hűtőben tovább hűtjük.
Hidegen tálaljuk, levesbetétnek szórhatunk bele kockára vágott barackot.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük