Kakukkfüves sült csirkecomb vajas spárgával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon finom ebéd, ahol a köret játssza a főszerepet!

Kakukkfüves sült csirkecomb vajas spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • 20 db spárga
  • 1 ek. vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 pohár barna rizs - vadrizs keverék
  • 3 pohár víz
  • kevés kacsazsír
  • bors
  • 3 - 4 maréknyi friss spenótlevél
  • a spárgánál megmaradt vaj
  • kd. 1/2 dl tejszín (10%)
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmostam, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszereztem, és a feldarabolt hagymával, almával, valamint a fokhagymagerezdekkel sütőzacskóban megsütöttem. (Kb. 45 - 50 perc után a zacskót felvágtam, hogy a bőre is szépen megpiruljon.)

A spárgák fás végét letörtem. 1 ek. vajban a zúzott fokhagymát megpároltam, hozzáadtam a spárgát, sóztam, borsoztam, és kis víz hozzáadásával előbb fedő alatt, majd fedő nélkül pároltam - sütöttem.

Kevés kacsazsíron a rizskeveréket kissé megpirítottam, felöntöttem háromszoros mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, majd fedő alatt készre főztem.

Eközben a spárgánál megmaradt vajra dobtam néhány marék friss spenótlevelet, ezt már csak kicsit sóztam és borsoztam, amikor összeesett, hozzáöntöttem a tejszínt is.

A rizst és a spenótos végül összekevertem, és rövid ideig még együtt főztem őket.

Ezt is szeretjük