Kakukkfüves sült csirkecomb vajas spárgával

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon finom ebéd, ahol a köret játssza a főszerepet!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • 20 db spárga
  • 1 ek. vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 pohár barna rizs - vadrizs keverék
  • 3 pohár víz
  • kevés kacsazsír
  • bors
  • 3 - 4 maréknyi friss spenótlevél
  • a spárgánál megmaradt vaj
  • kd. 1/2 dl tejszín (10%)
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan megmostam, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszereztem, és a feldarabolt hagymával, almával, valamint a fokhagymagerezdekkel sütőzacskóban megsütöttem. (Kb. 45 - 50 perc után a zacskót felvágtam, hogy a bőre is szépen megpiruljon.)

A spárgák fás végét letörtem. 1 ek. vajban a zúzott fokhagymát megpároltam, hozzáadtam a spárgát, sóztam, borsoztam, és kis víz hozzáadásával előbb fedő alatt, majd fedő nélkül pároltam - sütöttem.

Kevés kacsazsíron a rizskeveréket kissé megpirítottam, felöntöttem háromszoros mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, majd fedő alatt készre főztem.

Eközben a spárgánál megmaradt vajra dobtam néhány marék friss spenótlevelet, ezt már csak kicsit sóztam és borsoztam, amikor összeesett, hozzáöntöttem a tejszínt is.

A rizst és a spenótos végül összekevertem, és rövid ideig még együtt főztem őket.

Blog.hu ajánló