Kakukkfüves sült csirkecomb vajas spárgával
Nagyon finom ebéd, ahol a köret játssza a főszerepet!
Kakukkfüves sült csirkecomb vajas spárgával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db csirke
- 2 db vöröshagyma
- 1 db alma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- 20 db spárga
- 1 ek. vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 pohár barna rizs - vadrizs keverék
- 3 pohár víz
- kevés kacsazsír
- só
- bors
- 3 - 4 maréknyi friss spenótlevél
- a spárgánál megmaradt vaj
- kd. 1/2 dl tejszín (10%)
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan megmostam, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszereztem, és a feldarabolt hagymával, almával, valamint a fokhagymagerezdekkel sütőzacskóban megsütöttem. (Kb. 45 - 50 perc után a zacskót felvágtam, hogy a bőre is szépen megpiruljon.)
A spárgák fás végét letörtem. 1 ek. vajban a zúzott fokhagymát megpároltam, hozzáadtam a spárgát, sóztam, borsoztam, és kis víz hozzáadásával előbb fedő alatt, majd fedő nélkül pároltam - sütöttem.
Kevés kacsazsíron a rizskeveréket kissé megpirítottam, felöntöttem háromszoros mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, majd fedő alatt készre főztem.
Eközben a spárgánál megmaradt vajra dobtam néhány marék friss spenótlevelet, ezt már csak kicsit sóztam és borsoztam, amikor összeesett, hozzáöntöttem a tejszínt is.
A rizst és a spenótos végül összekevertem, és rövid ideig még együtt főztem őket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept