
Csülök Pékné módra

Csülök Pékné módra
Hozzávalók 6 személyre
Csülök főzéséhez
- 1 nagy sertéscsülök (2-2,5 kg-os)
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 15 szem fekete egész bors
- 1 ek. só
- 4 babérlevés
Sütéshez
- Megfőzött, kicsontozott sertés csülök
- 2 kg burgonya
- 4-5 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
- 1 fej fokhagyma összenyomva
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint őrölt bors (fekete, fehér)
- ízlés szerint só
- 4-5 ek. zsír
- 1/2 liter sör
Elkészítés:
Főzés:
A csülköt egy nagy fazékba tettem, felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. A vöröshagymát megpucoltam és 4 felé vágtam mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedtem és szintén megpucoltam. A hagymákat, és a fűszereket beleettem a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főztem lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik. Ekkor kivettem a vízből, kicsontoztam és nagyobb darabokra vágtam.
Sütés:
A burgonyát és a hagymát megpucoltam és cikkekre vágtam. A fokhagymát megpucoltam, az egyiket fokhagymanyomón átnyomtam. A másikat gerezdekben hagytam.
A hús befűszereztem az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával. A burgonyát besóztam és egy tepsiben a csülökkel együtt szépen elrendezgettem. Mellétettem a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsóztam az egészet. 4-5 ek. zsír tettem a tetejére, a húsok mellé, közé. Lefedtem alufóliával, 15-20 percig így sütöttem. A fóliát eltávolítottam majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütöttem. Kb. 1 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaltam.
Jó étvágyat!


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció