Töklecsó kaporral
Bár még nincs szezonja, mégis érdemes hasonló recepteket előre bespájzolni. És mint köztudott lecsóból millió változat van.
Töklecsó kaporral
Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes patiszon
- 5 közepes paradicsom
- 1 paradicsompaprika
- 1 tv paprika
- 1 hagyma
- 1 csomó kapor
- só
- cukor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és megpárolom. A patiszont meghámozom, majd - a belét kikaparva - csíkokra vágom. Így teszek a paprikákkal is, a paradicsomot pedig negyedelem-nyolcadolom, nagyságtól függően. A hagymához adom, sózom. A kaprot apróra vágva hozzászórom. Ilyenkor nyugodtan bele lehet tenni a kapor szárát is. Jó félpuhára főzöm a lecsót, majd a fedőt levéve sűrűre összerottyantom - kaporszárakat kiveszem. Vigyázni kell, le ne égjen! Mikor majdnem kész, kissé megcukrozom, hogy azzal is kissé átkaramellizálódjon. Ehhez az ételhez bőven - nem literszám azért - használok olajat, hogy legyen tartalma, selymessége. Mikor beköszön a lecsópaprika szezon, tv paprika helyett inkább azt használjuk.
Tálalásnál meglocsolom tejföllel és megszórom kaporral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept