Húsmentes ázsiai finomság

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • kb. 250 g hajdina
  • vöröshagyma (2 kis fej vagy 1 nagyobb)
  • egy üveg mungóbabcsíra (szójababcsírával is helyettesíthető)
  • egy üveg bambuszrügy
  • 3-4 szál sárgarépa
  • közepes fej káposzta
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb szál póréhagyma
  • 300-500 ml paradicsomlé
  • édesítőszer/méz
  • szójaszósz
  • olíva olaj
  • negyed citrom leve
  • kb. 2 teáskanál natúr joghurt
  • _fűszerek_
  • bors (én cayanne borsot használtam,de sima őrölt fekete bors is megteszi)
  • fahéj
  • koriander
  • gyömbér
  • kardamom
  • majoránna
  • római kömény
  • kurkuma
  • mustármag
Recept idők

Elkészítés:

1. A hajdinát bő vízzel át kell mosni, majd apróra vágott vöröshagymával együtt, kevés olívaolajon lepirítani. Miután színt kapott, kétszeres mennyiségű vízzel felengedve párolni kell, míg meg nem puhul. Érdemes enyhén sózni és borsozni, mert a kissé karakteres íze szinte \"kívánja\" a fűszerezést. Ha valami pikánsra vágyunk, tehetünk a főző vízbe majoránnát is, mivel ezzel a fűszerrel kifejezetten harmonizál a hajdina.

2. Amíg a hajdinánk párolódik, nekiállunk a ragu elkészítésének. A póréhagymát, a sárgarépát, a káposztát és a bambuszrügyet vékony csíkokra szeleteljük. A babcsírát lecsöpögtetjük.

3.Először a répát kezdjük el pirítani, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi zöldséget, legutoljára a babcsírát. Alaposan megfűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, hozzáadjuk a szójaszószt ízlés szerint, a negyed citrom levével együtt, és addig pároljuk a zöldségeket, míg kissé összeesnek, de még roppanósak. Ezen a ponton jegyezném meg, hogy ha valaki nem kísérletezett még ázsiai ízekkel és nem tart ennyiféle fűszert otthon, bárhol beszerezhetőek különféle ázsiai fűszerkeverékek, melyekben nagyjából 10-12-féle fűszer található, közöttük a felsoroltak is.

4. Miután a zöldségek kellően megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomlevet. Látni fogjuk, hogy az 500 ml-es kiszerelésből mennyit vesznek fel a zöldségek, végeredményben sűrű állagú ragut kell kapnunk.

5. Ha szükséges, utána ízesítünk a felhasznált fűszerekkel illetve a paradicsom savanykásságát ellensúlyozandó, némi mézet vagy édesítőszert adunk a raguhoz (én személy szerint a mézet ajánlanám, sokkal természetesebb az íze).

6. Tálaláskor 1-2 kanál natúr joghurtot adhatunk a ragu mellé, kiválóan kiegészíti a csípős-édes-savanykás ízkavalkádot.

Ezt is szeretjük