Vőlegénytorta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • _A piskótalapokhoz:
  • 8+8 tojássárgája
  • 15+15 dkg cukor
  • 4+4 tojásfehérje
  • 10+10 dkg finomliszt
  • 2+2 dkg étkezési keményítő
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 dkg hámozott, darált mandula.

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 fiola keserű mandulaaroma
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 20+30 dkg vaj/margarin
  • 4 dkg kakaópor
  • 15 dkg ribizli-/málnalekvár
  • 20 dkg durvára vágott, pirított mandula.

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 28-30 db kókuszgolyó (pl. Raffaello).
Recept idők

Elkészítés:

1. Két 30x40 cm-es piskótalapot sütünk. Az egyik adagot a kakaóval, a másikat a darált mandulával ízesítjük. Miután megsütöttük és kihűlt, mindkét lapot középen kettévágjuk, így 4 piskótalapunk lesz.
2. A tojássárgákból, a pudingporból, a tejből, cukorból és vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, majd 1/3- 2/3 részre osztjuk. A kisebb adagba még melegen belekeverjük a mandulaaromát, a nagyobbikba pedig az olvasztott, langyos étcsokoládét, majd mindkettőt kihűtjük. A lágy vajat habosra keverjük, 20 dkg-ot összedolgozunk a fehér krémmel, 30 dkg-ot pedig a beleszitált kakaóval, majd a csokoládés krémmel.
3. Egy csokis lapot lefektetünk, megkenjük a felforrósított lekvárral, majd a fehér krém felével, megszórjuk 2 ek. pirított mandulával. Egy mandulás lap következik, lekvár, csokikrém fele, majd ismét egy mandulás lap, lekvár, majd a maradék fehér krém, 2 ek. pirított mandula, végül az utolsó csokis lap és a lekvár.
4. A maradék csokikrémből 3 ek-nyit sima csőrbetétes habzsákba szedünk, a többivel szép egyenletesen bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A maradék mandulával beszórjuk a torta oldalát. A habzsákból a hosszanti oldalakon kb. 10-10, a rövidebben 6-6 apró halmocskát nyomunk a tetejére. A díszítéshez az étcsokoládét burgonyahámozóval forgácsokra aprózzuk, és sűrűn a torta tetejére szórjuk. A kókuszgolyókat a csokihalmocskákra nyomjuk. Tálalásig, de legalább 6-8 órára behűtjük.

1
2
3
Ezt is szeretjük