Zöldségsaláta
Zöldségsaláta
Hozzávalók 2 személyre
- sárgarépa
- paszternák
- zöldborsó
- csemege kukorica
Öntethez
- balzsamecet
- olívaolaj
- méz
- csípős-magos mustár
- csipet só
- pici víz
Elkészítés:
A sárgarépát és a paszternákot megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A zöldborsót és a kukoricát kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk, hogy maguktól kiengedjenek.
Minden hozzávaló zöldséget enyhén sós vízben félpuhára főzünk, majd leszűrünk és teljesen kihűtjük.(ez kb. minden zöldségnél 2-3 perc)
Az öntethez valókat egy tálba kell önteni, majd jó alaposan összekeverni. Ízlés szerint lehet édesebbre, ecetesebbre készíteni.
Végül a teljesen kihűlt zöldségeket leöntjük az öntettel, majd kézzel óvatosan összeforgatjuk. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. (közben többször óvatosan összekeverjük)
Tálaláskor tányérra tesszük, majd a tetejét még olívaolajjal kicsit meglocsoljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept