Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • 1 l húsleves alaplé
  • a sonkás galuskához
  • 10 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 2 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Először a sonkás galuskát készítem el, mert jót tesz neki, ha áll, mielőtt kifőzzük.
A sonkát nagyon apróra vágom. Egy tojást felverek, elkeverem benne a vajat, hozzáadom az aprított sonkát, kissé megsózom, majd összedolgozom a liszttel és félreteszem.

Edényben felmelegítem a vajat, adok hozzá egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítom benne, majd rászórom a lisztet. Együtt pirítom kissé - de csak világosra -, majd felöntöm a fehérborral és a húsleves alaplével. Megsózom, hozzáadom a zsályaleveleket, és beleteszem a lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzöm, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadom a főzőtejszínt, és készre főzöm az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixelem.

Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralok, és ebben kifőzöm a megformált galuskákat.
Tálaláskor a tányérba teszem a galuskákat, rászedem a forró levest, és a tetejét meghintem frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítem.

Ezt is szeretjük