Csirketál
Csirketál
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db felső csirkecomb (de lehet bármilyen csirkealkatrész)
- 2 fej lilahagyma
- 1 db kicsit borízű alma
- pár karika lángolt kolbász
- 2-3 gerezd fokhagyma
- csirke
- fűszersó
- őrölt kakukkfű
- majoranna
- rozmaring
Elkészítés:
A sütőtál alját megágyazom vékony karikákra vágott lila hagymával. Erre fektetem a fűszersóval megszórt csirkehúst. Közé dobálom a gerezdekre vágott almát, a kolbászkarikákat és a vékony lapokra vagdalt fokhagymát. Kevés vizet öntök alá, lefedem fóliával és egy órán át párolom a közepesen meleg sütőben. Ezután leveszem a takarást, és megpirítom a húst. Krumplival vagy rizskörettel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept